SELECT * FROM `pages2` where titleidgr='greece-corfu-travel'

Κέρκυρα Ταξίδι

Κέρκυρα Ταξίδι

Η Κέρκυρα ανήκει στα Ιόνια νησιά και βρίσκεται μεταξύ της Ηπειρωτικής Ελλάδας και της Ιταλίας. Βρίσκεται στη δυτική ακτή της Ελλάδας, κοντά στην Αλβανία στα ανατολικά και την Ιταλία στα δυτικά. Θεωρείται ένα από τα πιο πράσινα και πιο όμορφα νησιά. Καλύπτει έκταση περίπου 634 τετραγωνικών χιλιομέτρων και ο πληθυσμός της ανέρχεται περίπου στους 115.000 κατοίκους. 

Εξαιτίας της θέσης της στο Ιόνιο Πέλαγος, η Κέρκυρα αποτελεί κέντρο στρατηγικής σημασίας αναφορικά με τα εμπορικά, στρατηγικά και στρατιωτικά συμφέροντα. Το κλίμα της είναι ήπιο με πολλές βροχοπτώσεις στη διάρκεια του χειμώνα και θερμοκρασίες που δεν είναι ούτε πολύ χαμηλές το χειμώνα, ούτε πολύ υψηλές το καλοκαίρι. Κάποιες φορές στη διάρκεια του καλοκαιριού υπάρχει καύσωνας, όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα, αλλά ο αέρας από τη θάλασσα μετριάζει το φαινόμενο αυτό. Είναι ένα νησί που αξίζει κάποιος να το επισκεφθεί και είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στους Βρετανούς τουρίστες.
Η Κέρκυρα είναι ένας από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς στην Ελλάδα. Συνδυάζει μια μεγάλη ποικιλία από παραλίες, σημεία αρχαιολογικού ενδιαφέροντος και αθλητικές δραστηριότητες και απευθύνεται τόσο σε οικογένειες όσο και στους ταξιδιώτες που αγαπούν την περιπέτεια. Η Κέρκυρα συνδυάζει την φυσική ομορφιά με άφθονες τουριστικές εγκαταστάσεις, που μπορούν να ικανοποιήσουν όλα τα γούστα. 

 corfu-hotel corfu-hotel Κατά τη διάρκεια του χειμώνα η ύπαιθρος είναι ιδανική για πληθώρα από δραστηριότητες όπως η ιππασία και η πεζοπορία, ενώ ο μεγάλος αριθμός από ταβέρνες που μπορούν να βρουν οι επισκέπτες σε όλο το νησί παρέχουν μεγάλη ποικιλία από ελληνικές και τοπικές σπεσιαλιτέ. Τα θαλασσινά είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στην Κέρκυρα και ο επισκέπτης μπορεί να βρει φρέσκο ψάρι στην πλειοψηφία των μαγαζιών.
Η πρόσβαση στις παραλίες είναι δωρεάν, αλλά εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ξαπλώστρες θα πρέπει να πληρώσετε ένα μικρό ποσό.

Για αυτούς που τους αρέσουν οι καταδύσεις υπάρχουν αρκετές σχολές σε διάφορες παραλίες του νησιού. Επίσης σε κάποιες παραλίες μπορείτε να κάνετε μαθήματα water skiing.

Η ιππασία, από την άλλη πλευρά, σας δίνει μία μοναδική ευκαιρία να βιώσετε μία διαφορετική πλευρά της Κερκυραϊκής υπαίθρου. Υπάρχουν διάφορα κέντρα τόσο για αρχάριους όσο και για έμπειρους ιππείς. Μία άλλη δημοφιλής δραστηριότητα είναι η πεζοπορία, καθώς το μεγαλύτερο κομμάτι της υπαίθρου παραμένει ανέγγιχτο από τον τουρισμό και την ανάπτυξη. Οι επισκέπτες μπορούν να προμηθευτούν βιβλία με σχετικές πληροφορίες από τα βιβλιοπωλεία για διαδρομές τόσο εντός όσο και εκτός πόλης. Μέσα στην πόλη οι πιο δημοφιλείς διαδρομές είναι ανάμεσα στα παραδοσιακά καντούνια της Παλιάς Πόλης ή στα ιστορικά μνημεία γύρω από την πόλη.

Το κρίκετ στη Σπιανάδα είναι πολύ δημοφιλές σπορ που χρονολογείται πίσω στο 19ο αιώνα. Αρκετοί αγώνες λαμβάνουν χώρα κάθε χρόνο μεταξύ ντόπιων και ξένων. Το τένις είναι ένα άλλο άθλημα που προσελκύει την προσοχή πολλών ατόμων, τόσο ντόπιων όσο και επισκεπτών. Το παλαιότερο γήπεδο τένις βρίσκεται στην πόλη της Κέρκυρας κοντά στο Αρχαιολογικό Μουσείο. 

Αξίζει να δει κάποιος στην Κέρκυρα: το ναό του Αγίου Σπυρίδωνα, το Νέο και το Παλαιό Φρούριο, το Ποντικονήσι, το Αρχαιολογικό Μουσείο και το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης. 

Εκτός πόλεως αξίζει να δει κανείς το Μοναστήρι της Παλαιοκαστρίτσας, το Αχίλλειο, το ναό της Κασσιώπης και παραδοσιακά χωριά όπως οι Βαρυπατάδες, η Κορακιάνα και η Λευκίμμη. 

 • corfu-hotel
  Κέρκυρα Περιοχή
  Ψώνια στην πόλη της Κασσιόπης , όπου μπορείτε να αγοράσετε για να ρουχα και παπούτσια .Μάθετε που είναι ταχυδρομείο , Ίντερνετ καφέ , σταθμούς λεωφορείων . Πού μπορείτε να φάτε τα πιο νόστιμα φαγητά κλπ.
 • corfu-hotel
  Κέρκυρα Ταξίδι
  Η Κέρκυρα ανήκει στα Ιόνια νησιά και βρίσκεται μεταξύ της Ηπειρωτικής Ελλάδας και της Ιταλίας. Είναι ένα από τα πιο πράσινα και πιο όμορφα νησιά.
 • corfu-hotel
  Κέρκυρα Νησί
  H Κέρκυρας χαρακτηρίζεται από ελαιώνες, γραφικά ορεινά τοπία και δάση, ενώ επίσης διαθέτει και ορισμένες από τις πιο ονομαστές παραλίες του Ιονίου πελάγους.
 • corfu-hotel
  Κέρκυρα Ιστορία
  Η ιστορία της Κέρκυρας ξεκινά στην Παλαιολιθική εποχή. Οι πρώτοι κάτοικοι του νησιού ήταν οι Λιβούρνιοι (Ιλλυρικό φύλο), ένας ναυτικός λαός που εξουσίαζε την περιοχή της Δαλματίας και την θάλασσα του Ιονίου.